Szüléstörténetek

Kislányunk születése

Szia Hajni! :)

A mi történetünk, bocsánat kicsit hosszú lett :) A szülés előtti nap hajnalban arra ébredtem hogy 10 perces fájásaim vannak majd 5 percesek lettek. Beültem a kádba, labdán ültem, gyakorlatokat csináltam, férjem masszírozott, mindent ahogy tanítottad, végül nem múltak, bementünk a kórházba fél 6kor, ahol kiderül ezek csak jósló fájások, 1 centire voltam tágulva, nst sem mutatott semmit és el is kezdtek múlni a fájások, haza szerettem volna menni de nem engedtek, benn kellett maradnom éjszakára, teljesen magam alatt voltam. Másnap végül újra megvizsgáltak, semmi sem változott hazaengedtek. Otthon fél 2 körül újra kezdődött minden, de ezek a fájások már sokkal erősebbek voltak, mint az előzőek, megint beültem a vízbe, de most ittam bort is :) de nem múlt el, egyre erősebbek lettek, de nem akartam bemenni a kórházba, féltem ugyanaz lesz mint előző nap. Férjem kitartóan masszírozott, segített végül mondta hívjam fel az orvost mert szerinte be kell menni, ezt az orvos is megerősítette. Ekkor már 2-3perces fájásaim voltak. Fél 8kor elindultunk otthonról. A kórházban az orvos és a szülésznő is elolvasták a szülési tervemet, mindent átbeszéltünk pontról pontra, támogattak a tervben. Ekkor már bő két ujjnyira nyitva voltam, mehettünk a férjemmel közösen a szülőszobára, rátettek nst-re ott vajúdtam egy ideig, akkor bő 3 ujjnyira tágultam, de utána engedték hogy labdán vagy állva legyek. Itt a férjem masszírozott, fogta a kezemet, támogatott a fájásoknál, hatalmas segítség volt. A labdán magától elfolyt a magzatvíz. Mégegyszer megvizsgált az orvos ott már 9 centire voltam nyitva. A toló fájásoknál szülőszéket is kaptam. Itt már éreztem hogy nyomnon kell. Végül a kitolásnál felfeküdtem az ágyra, mindenki segített, és sikerült külső és belső sérülés nélkül 23:36 perckor teljes gátvédelemmel világra hozni a kislányunkat. A férjem azt mondta, élete legnagyobb élménye volt és bánta volna hogy ha nincs ott ❤️ egy igazi hős volt, pedig először azt mondta nem jön be hozzám és a végén még a köldökzsinórt is ő vágta el :) Nagyon köszönünk neked mindent, minden úgy történt ahogy szerettem volna és nagy részben a testi és lelki felkészítésednek köszönhető :)

Sikerült könnyű, háborítatlan, természetes szülést elérni ❤️

NA. Alexandra

Zorka születése

A Tőled tanultak szerint együtt figyeltünk a légzésre és amint ráéreztem, hogy alul hogyan engedjem el a fájásokat (mert persze ellentartottam és összeszorítottam a fenekem) egészen tűrhetővé vált a fájdalom. A kitolásban Zorka már nagyon segített, hatalmas rúgásokkal bújt kifelé belőlem. A Veled töltött néhány hónapért és a páros felkészítőért is nagyon hálás vagyok, mert nélküle nem lettem volna képes fejben végig ott maradni, és Párom, Dani szuper segítsége is segített koncentrálni végig. Mindennap eszembe jut még valami, amit Neked köszönhetek és tudtam, hogy olyankor nagyon boldog vagyok... végig labdán ültem és nagyon jó volt például beazonosítani az érzéseket, de fogalmam sem volt milyen lehet. Például amikor ő keresi a helyét és fájás szünetben a ringatással valóban tudtam neki segíteni. A kitolásban volt a legdöbbenetesebb érezni az ő munkáját, két lábbal rúgta magát lefelé. Szóval csak azt akarom ezzel mondani, hogy ha ezekről nem hallok előtte Tőled nem ismertem voltam meg, és úgy nem lettem volna képes ilyen gyorsan végig vinni. (6,5h alatt)
MB. Zsófi

Luca születése

Nekem méhösszehúzódásokkal indult, ami olyan volt mint a menszesz görcsök. Egy-egy hullám jelent meg nagyon gyengén, éjjel háromszor meg is ébredtem... Rendszertelenül 10-20-30-45 perces különbségekkel. Zsoltival még egész délelőtt mentünk mindenfelé. Közben Zsolti még mindig felírta mikor jelentkezik a hullám és hány másodpercig tart. Otthon ebédelve megállapítottuk, hogy megint beindult a folyamat. Otthon maradtunk, betettünk egy relax zenét, gyertyát gyújtottunk, én jógázgattam. Amikor hullám jött Zsoltival ölelkezve, vagy a földön négykézláb meg a labdával, ahogy a kismama jógán tanultuk, átlélegeztem. Abszolút nem fájt. Jöttek-mentek a hullámok ... Mikor 2 órája tartottak az 5 percesek, akkor is mondtam Zsoltinak, hogy ne szóljon a családnak, mert nem lehet ennyire könnyű a vajúdás... 2-3 percesek voltak a fájások, amikor mondtam, hogy mehetünk, még sminkeltem :)... Negyed 10 után értünk be, 6 centire voltam tágulva. Fájdalomcsillapítás és oxitocin nélkül szültem. Az utolsó 20 perc volt tényleg nehéz, aztán 2 tolással kint is volt a baba.

Csodálatos szülésélmény volt összességében. A vajúdást nem is mondanám vajúdásnak, abszolút nem úgy éltem meg. Nagyon-nagyon hálás vagyok neked és nagyon köszönök mindent. Zsolti üzeni, hogy ő is nagyon köszöni a szülésfelkészítést, nagyon hasznos volt neki is.
Cs. Rita

Dániel születése

A terhességi cukrom miatt másnap reggel 7-re kellett volna mennem indításra... Este 6-kor elmentem jógára. Mondtam Hajninak is, hogy én ma vagy éjjel szülni szeretnék és szuper gyakorlatokat mutatott, amit igazából eddig is tudtam, mert sokat csináltuk órákon, de most mégis más volt. Sokkal tudatosabban csináltam minden gyakorlatot és éreztem, hogy elindult a folyamat. Óra után otthon miután rendbe raktam a konyhát a nappaliban a szőnyegen vettem fel a kényelmes jógapózokat. A legjobban az vált be, amikor négykézláb vagyunk és fekvőtámasz szerűen „A” hanggal beletoljuk a fájdalmat a földbe (az órán nem ez volt a kedvencem, de most úristen – ez volt a legjobb). Közben férjem vajúdó olajjal masszírozta a derekam és két fájás között pedig ringattam a csípőm. Halk relax zene szólt és félhomály. Fantasztikus, meghitt vajúdás... Meleg zuhany nagyon jól esett. Körülbelül 00:50-kor érkeztünk meg a kórházba (1:30-kor már a kezemben tartottam Dánielt) 3 ujjnyinál jártunk, jól haladtunk. Ahogy felfeküdtem az ágyra, kitört belőlem a magzatvíz, csodás érzés volt. A szülésznővel és az orvossal megbeszéltek szerint gátvédelemre törekedtünk. Egyszer kellett visszatartanom a tolófájást, akkor elkezdtem a „lovas prüszkölést”, amivel csodálatosan megtudtam védeni a gátam és sikerült a gátvédelem. Az ügyeletes orvos a végén annyit mondott, hogy „maga jött, látott és győzött”. Én is így éreztem. Egy csodálatos meghitt otthoni vajúdás után egy gyors, beavatkozás mentes szülés gátvédelemmel (3840g-os baba) és meghitt aranyórával.
K. Tünde

Eszter születése

Óriási öröm volt, amikor megtudtam, hogy kisbabát várok. A szüléstől már az első pillanattól nagyon féltem, gondolni sem mertem rá. Szerencsére rátaláltam Hajnira, aki a várandóságom alatt testileg- lelkileg felkészített a szülésre, részben az általa tartott kismama jóga órákon, részben pedig szóban, hiszen nagyon izgultam és mindig megnyugodtam amint vele megosztottam félelmeimet.

Férjemmel már az elején tisztáztuk, hogy nem apás szülés lesz, ami az ő döntése volt, erőltetni nem akartam. Számomra egyértelmű volt, hogy Hajnival szeretnék szülni, teljes volt a bizalom és tudtam, hogy ő igazán segítségemre lesz.

Várandóságom teljesen rendben telt, de sajnos a 40. héten nőgyógyászom oxitocinnal megindította a szülést, mivel indokoltnak látta. Emiatt a szülés nem folyhatott le természetes módon, hiszen az egész szülés felgyorsult, a fájások hirtelen beindultak és nagyon erősen jöttek. Hajni szerencsére velem volt, végig tartotta bennem a lelket, amire óriási szükségem volt, hiszen az infúzió miatt szinte teljesen elvesztettem a kontrollt. Végig figyelt a légzésemre, hogy azt a fájásoknak megfelelően végezzem, különböző pózokban segített, hogy megtaláljam a legmegfelelőbbet, adagolta a homeopátiás szereket, borogatta a homlokomat, szorította a kezemet, biztatott és még az orvost is meggyőzte, hogy menni fog gátmetszés nélkül is. És tényleg ment. Közel négy óra elteltével megszületett Eszter lányom, 3310 grammal, 51 cm hosszal. Gyönyörű és egészséges kislány. Következő szülésemet is csak Hajnival tudom elképzelni!

Köszönöm Hajni!!
B. Márta

Érdekel a foglalkozás? Vedd fel velem a kapcsolatot!

A nevem Szűrné Hodossy Hajnalka. Az elmúlt 15 évben több, mint 100 kisbaba születésénél lehettem jelen.

A jógával a második gyermekem születése után ismerkedtem meg, mely olyan csodálatos testi-lelki-szellemi harmóniát nyújtott, hogy elhatároztam megszerzem, majd továbbadom ezt a tudást.

Bővebben...

 
Facebook          Messenger

Tervezz hozzám útvonalat egy kattintással!

Image
Image